Sörfesztivál Pesten: itt mindenki annyit iszik, amennyit bier
Október 6. és 9. között a májusi első fesztivál sikerén felbuzdulva immár 18 kiváló magyar sörfőzde vesz részt a rendezvényen, köztük a frissen alakult Csobánkai Kézműves Serfőzde, a mályiból való Mályi Ászok, a vonyarcvashegyi Blonder, a tapolcai Stari, a soltvadkerti Kárpi, a nagykátai Bauer és a csepeli Rizmájer, valamint a Szögedi Sörfőzde.
A számos különlegesség mellett a látogatók megkóstolhatják például az első magyar stoutot, a Csobánkai Serfőzde Fekete Bárány nevű, erősen feketecsokoládé ízű sörét. Érdemes lesz odafigyelni az első alkalommal az Év Sörfőzdéje díjat elnyert Békésszentandrási Sörfőzde új, szilvás sörére, és a kifejezetten a Főzdefeszt alkalmából főzött 7 százalékos Fesztivál-Pilzenire.
Sörkülönlegességek hétvégéje
Bemutatkozik a nyáron alakult Magyar Sörgasztronómiai Egyesület, melynek célja a magyar sörkultúra általános fejlesztése, az ismeretterjesztés, a sör-sommelier-képzés és a vendéglátóiparban a kínálat sokféleségének támogatása.
A magyar sörök mellett a fesztiválon megismerheti a hazai közönség többek között Közép-Európa legnemesebb és legdrágább sörét, a Kaltenecker B27 nevű szupererős fenyőtobozzal, fenyőrüggyel és borókával főtt barnasört, melyet végül Tokaji Aszús hordóban érlelnek pár hónapig. Az osztrák sörfőzést a Hofstettner, Ausztria legmodernebb szemléletű sörfőzdéje képviseli majd.
A sörfesztivál kulturális programokban sem szűkölködik. A három nap alatt a Szabó Ervin Könyvtár aulájában a Magyar Sörfőzés Története című kiállítást lehet majd megtekinteni. A köztereken utcazenészek, performanszok és installációk gondoskodnak a hangulatról.
Meglepő járművekben sem lesz hiány. Az első Főzdefeszthez hasonlóan lesz beer-bike, sőt Főzdebusz és Polski-riksa is.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez