Spárga krémleves cékla chips-szel
A tavasszal együtt megérkezett a spárga szezon is, amelyből akár a zöldet, akár a fehéret preferáljuk, rengeteg ízletes ételt készíthetünk. Most a fehér spárga krémleves receptjét hoztuk el, amelyet céklachips-szel érdemes tálalni, hogy még izgalmasabb ízélményben legyen részünk.
Hozzávalók:
500 g fehér spárga
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 dkg vaj
300 ml tejszín
100 ml tej
1 db krumpli
2 liter húsleves alaplé
Só
Bors
Tárkony
Szerecsendió
4 db cékla
Elkészítés:
A vajon pároljuk meg a megtisztított hagymát, krumplit és spárgát, sóval és borssal ízesítsük. Közben készítsük el a húsleves alaplét, és öntsük a megpárolódott zöldségekre. Amikor megpuhul a krumpli is adjuk hozzá a fokhagymákat és botmixerrel pépesítsük homogén állagúvá. Amikor ezzel elkészültünk, egy szűrőn préseljük át, nehogy szálas legyen a levesünk. Ezután tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a tejszínt és a tejet, majd tárkonnyal és szerecsendióval ízesítsük. A chipshez tisztítsunk meg négy céklát, karikázzuk fel, és tegyük sütőbe 200°-on fél órára.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez