Tatár beefsteak
Egy régi klasszikus kicsit újra gondolva, mely méltó előétel lehet, akár egy sima hétköznap estét is feldobhatunk vele. Amilyen bonyolultnak tűnhet, annyira egyszerű. Próbáljátok ki, biztos a siker.
Hozzávalók (4 főre):
200 g érlelt marhabélszín
1 tojássárgája
2 dl olaj
1 fej salotta hagyma (apró kockára vágva)
3 db savanyú uborka (apró kockára vágva)
1 evőkanál kapribogyó (aprítva)
20 g mustár
1 evőkanál worcestershire szósz
pár csepp tabasco
só
bors
Tálaláshoz pirítós, esetleg vaj. A húst mindenképpen egyben vásároljuk meg és mi magunk vágjuk össze otthon egy éles késsel, körülbelül 3x3 mm-es kockákra, igy sokkal finomabb lesz a végeredmény.
A hús ízesítéséhez először egy nagyon fűszeres „majonézt” készítünk. A tojássárgáját keverjük ki az olajjal (nagyon lassan adagoljuk hozzá, hogy létre tudjon jönni az emulzió), majd adjuk hozzá a mustárt, worcestershire szószt, tabascot, sót és borsot.
Ha elkészült a fűszeres majonéz, vágjuk össze a salotta hagymát, uborkát és kapribogyót, vegyítsük össze ezeket az aprított hússal, majd keverjük el a majonézzel. Kóstoljuk meg, ha kell erősítsünk rá a hiányzó ízekre. Készítsünk pirítóst. Tálaljuk frissen.
TIPP: Opcionálisan tehetünk a majonézbe miso pastát, vagy akár egy kis wasabit is.
További finom receptekért látogass el Facebook és Instagram oldalamra.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez