Tofu vacsorára
Imádjuk az ázsiai konyhát, de állandóan étteremben enni vagy rendelni nem kimondottan pénztárcabarát. Egy eredetileg csirkével készült, könnyű receptet osztunk meg most veletek tofuval, a vegetáriánusoknak is kedvezve. A tofut ropogósra kell pirítani, egy kis ázsiai szósszal nyakon önteni, párolt zöldségekkel tálalni, és máris kész az egészséges vacsora.
Tso tábornok tofuja/4 személyre
Hozzávalók:
A szószhoz:
1 evőkanál szezámolaj
1/4 csésze alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
2 evőkanál rizs borecet
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál friss, reszelt gyömbér
4 gerezd darált fokhagyma
só, bors, ízlés szerint
3 evőkanál agave, méz vagy barna cukor
2 evőkanál Sriracha mártás (kihagyható, ha nem szeretnéd, hogy a mártás fűszeres legyen)
A tofuhoz:
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 csomag tofu, lecsöpögtetve
2 evőkanál szezámolaj
póréhagyma, a díszítéshez
2 csésze párolt brokkoli
2 csésze főtt quinoa, fehér vagy barna rizs
Elkészítés:
Vágd fel a tofut és tedd félre egy tálba. Adj hozzá 2 evőkanál szójaszószt és ugyanennyi kukoricakeményítőt, majd dolgozd össze jól a kezeddel. 30-60 percig hagyd állni. Egy másik tálban keverd össze a szósz összes hozzávalóját. Egy nagy serpenyőt hevíts fel közepes lángon a szezám olajjal, majd tedd bele a kockázott tofut. Süsd 5-7 percig, amíg minden oldala megbarnul. Sütés után tedd egy papírtörlővel bélelt tálba. Ugyanebbe a serpenyőbe tedd bele a szószt és főzd addig amíg besűrűsödik. Ezután add hozzá a tofut és finoman keverd össze. Tálald a rizzsel és a főtt brokkolival.
Jó étvágyat!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez