Top5: a legfinomabb tex-mex ételek
Ezekre az ételekre a legtöbben autentikus mexikói ételekként gondolnak, pedig ezek sokkal inkább az amerikai és a mexikói határ mentén kialakult konyha gasztronómiai remekei. A legtöbbnek természetesen az alapja a tortilla, illetve chilit, koriandert, lime-ot, babot, avokádót és kukoricát többnyire tartalmaznak. Íme az öt legfinomabb tex-mex étel, amit mindenképpen meg kell kóstolnod!
Taco
A taco kagylók leginkább a nachos chipsre emlékeztetnek, hiszen hasonlóképpen kukoricából készülnek, azonban formájuknak köszönhetően alkalmasak arra, hogy sok finom töltelék kerüljön beléjük.
Chili con Carne
A klasszikus chilis bab, a mexikói és a tex-mex konyha talán legismertebb étele, sok-sok babbal, paradicsommal, korianderrel, darált marhahússal és természetesen annyi chilivel, amennyit csak meg bírunk enni.
Quesadilla
Két tortilla lap közé töltött hús, sajt, zöldségek, de akár chili con carne is kerülhet bele, vagy avokádókrém. A tortillát ezután sütőlapon kissé megpirítják, majd háromszög formára szeletelve salsa szósszal vagy guacamoleval tálalják.
Burrito
Alapvetően itt is tortilla lapokat kell használni, azonban a quesadillaval szemben ebben az esetben a tölteléket bele kell csomagolni, és így kell kissé megpirítani.
Mexikói kukoricaleves
Ez egy igazán testet és lelket egyszerre melengető leves, amely kukorica, tejszín és sajt és fűszerek felhasználásával készül, igazán finommá és összetéveszthetetlenné pedig a bacon és a jalapeno paprika teszi.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez