Vacsora tipp: Salsa lasagne
Az olasz ételeket általában mindenki szokta szeretni, a lasagne pedig ezek között is a legnépszerűbbek közé tartozik. Most egy "felturbózott" verzióját szeretnénk megmutatni ennek a tésztának, ami biztosan hamar az egész család kedvence lesz. Az elkészítés menete nem tér el sokban az eredeti recepttől, azonban az összhatás egészen más lesz!
Hozzávalók:
2 doboz Bonduelle Salsa Mix
25 dkg lasagne lap
30 dkg darált hús
5 dkg húsos szalonna
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
oregánó
0,5 l paradicsompüré
4 dkg vaj
4 dkg liszt
7,5 dl tej
só, bors
szerecsendió
10 dkg reszelt parmezán
10 dkg reszelt edami sajt
Kép: Pixabay
Elkészítés:
A húsos szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben lepirítjuk és félre tesszük. A felkockázott vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, a korábban félretett pirított szalonnát, a préselt fokhagymát és az oregánót. Lassú tűzön 15 percig főzzük.
A besamel mártáshoz az olvasztott vajon folyamatos kevergetés mellett aranysárgára pirítjuk a lisztet. Lehúzva az edényt a tűzről, habverővel hozzákeverjük a forró tejet, majd kb. 10 percig rotyogtatjuk alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett. Közben sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Amikor elkészült a mártás. belekeverünk 2 doboz lecsepegtetett Salsa Mix-et.
A tepsi alját megkenjük egy kevés húsos ragu és besamel keverékével. Lerakunk egy réteg tésztát, szétkenjük rajta a húsos ragu felét és meghintjük egy kevés reszelt parmezánnal. A következő réteget a Salsa Mix-es besamel mártással kenjük meg, és ugyanebben a sorrendben rétegezzük tovább az alapanyagainkat. Tészta réteggel zárunk, amit egy kevés besamellel még megkenünk. Végül az egészet megszórjuk a reszelt edami sajttal.
180 oC-ra előmelegített sütőben, 25-30 percig sütjük.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez