Varázsolj grill hangulatot a konyhádba!
Azt mondják, a grillezéshez nem kell más, csak tűz, egy rács és ehető alapanyag. A grillezés nem puszta ételkészítés, hanem társasági esemény, egyike a nyár egyik legjobb pillanatainak. A Samsung multifunkciós Okos Sütője grill funkciójának köszönhetően az ősz és a rossz idő beköszöntével sem kell lemondanod a grillezés adta örömökről. Ahhoz, hogy Te szervezd az ősz legfergetegesebb grillpartiját, Stiller Tamás séf ad tippeket.
Megfelelő előkészületek
Hétvégente, vagy esténként kerti, teraszi grill partik alkalmával sok-sok finomsággal lepheted meg vendégeidet, azonban ezek akkor lesznek igazán sikeresek, ha megfelelő ételekkel készülsz. A partyt megelőző nap pácold be a húsokat, mivel így a fűszerek jobban átjárják a szeleteket, és szaftosabb végeredményt kaphatsz. A húsokkal teli tálat ezután a hűtőben tárold, majd a sütést már a vendégek megérkezésekor kezdd el. A Samsung Okos Sütője ötvözi a grill és a hőlégbefúvás funkciót, amelynek köszönhetően olaj hozzáadása nélkül is ropogósra és aranybarnára sütheted benne a burgonyát és a húsokat, de akár a köretként szolgáló zöldségeket is. Legyél Te a parti királynője, és bűvöld el vendégeid olyan fogásokkal, amelyeket a legjobb éttermekben sem kapnak meg.
Ha nincs egy talpalatnyi zöld
Városlakóként nyaranta biztosan gyakran elgondolkozol azon, milyen jó lenne a szombat estét barátaid körében egy kis sütögetéssel tölteni. Hiszen ez adja a hamisítatlan grill hangulatot. Legtöbben kertjükben. erkélyükön esetleg a Balaton partján gyújtanak tüzet, hogy néhány finom falattal megvendégeljék barátaikat, családtagjaikat. Ám attól még, hogy nincs egy talpalatnyi szabad terület közel s távol, nem kell lemondanod a kerti sütögetés adta ízekről, élményről. A Samsung Okos Sütője bármekkora konyhában kényelmesen elfér, így akár emeleti lakásodba is grill hangulatot varázsolhatsz, anélkül, hogy a szomszédok az erkélyen keletkező füst miatt kopogtatnának az ajtódon.
Legyél változatos!
A grillezéshez nem csupán húsokat, hanem édesvizi, tengeri halakat is használhatsz. Ezeket célszerű alufóliában grillezni, így a darabok nem esnek szét, nem tapadnak a rácshoz. Próbáld ki a húsmentes grillezést és süss gomolya vagy haloumi sajtot! A tapasztalatok azt mutatják, hogy a grillezett zöldségek, gomba és sajtdarabok fogynak el leggyorsabban egy grillpartin. Az Okos Sütő különféle programjainak köszönhetően minden ételhez kiválaszthatod a tökéletes hőfokot és sütési időt. Az okos szenzorok pedig segítenek abban, nehogy túlsüsd, vagy főzd az ételt, így nem száradhat ki a hús és a zöldség sem.
Vigyél grill hangulatot a hétköznapokba is!
A grillezés komoly előkészületeket igényel, így nem véletlen, hogy legtöbbször hétvégékre szervezed. Néha azonban jól esik, ha egy hétköznap délután, este összeülsz a barátaiddal, és jó falatok mellett megbeszélitek a világ dolgait. A Samsung Okos Sütővel pillanatok alatt elkészülnek az ételek, és nem kell hosszas előkészülettel bíbelődnöd még akkor sem, ha éppen aznap jutott eszedbe, hogy baráti összejövetelt szervezz. Akkor sincs probléma, ha elmélyültök a beszélgetésben, hiszen az Okos Sütő szenzorai folyamatosan nyomon követik a sütőtér páratartalmát, valamint folyamatosan mérik az étel felületi hőmérsékletét, és jelzik, mikor van készen a fogás.
Stiller Tamás a hazai debütálása óta használja a Samsung Okos Sütőjét. A séf egy csokor receptet is összeállított az Okos Sütőben könnyedén elkészíthető egészséges fogásokról. Íme néhány ezek közül.
Vajas sáfrányos rizs, grillezett garnélával
Hozzávalók 2 személyre:
· 1 csésze rizs
· 2 csésze víz
· Sáfrány, vaj
· 10 darab főtt garnéla
· rozmaring
1., Tegyük a rizst és a vizet egy hőálló edénybe. Fűszerezzük sáfránnyal, egy rozmaring ággal és dobjunk rá egy darabka vajat. Fedjük le folpack fóliával és 900W-on főzzük 10 percig. Ha rizottós állagot szeretnénk elérni, akkor 3-4 csésze vizet, vagy zöldséglevest is használhatunk.
2., A megtisztított, főtt garnélákat tegyük a magas állványra, majd nyomjuk meg a grill gombot és állítsuk az órát 8 percre.
Tálaláskor a kellemesen vajas és sáfrányos rizsre tegyünk pár garnélát.
Tipp: a garnélát grillezés előtt ízesítsük kedvenc fűszereinkkel.
Narancsos kacsa
Hozzávalók 4 személyre:
4 darab kacsamell
2 darab narancs
10 dkg sütőtök
Citrombors
1., A kacsamellet pácoljuk elő egy éjszakára. Irdaljuk be a bőrét, majd szórjuk meg citromborssal. Reszeljük rá a narancs héját és alaposan masszírozzuk a húsba. Csomagoljuk egyenként folpack fóliába, a csomagolás két végét ellentétes irányba megtekerve zárjuk be a kacsát a fűszerekkel.
2., Sütés előtt egy órán át hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy a rostokat ne sokkoljuk a hirtelen meleggel.
3., Tegyük egy hőálló tányérba a húst, locsoljuk meg narancslével, majd rendezzük el mellette a hasábra vágott sütőtököt. A sütés közben kiolvadt zsiradékkal sül így készre a köret.
4., Magas állványra téve hőlégkeveréssel 200°C-on süssük 15 percig, majd grillezzük 10 percig.Tálalás előtt pár percig hagyjuk lélegezni a húst, addig rendezzük el a tányéron a köretet.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez