Whiskyben úsztatott pisztráng
Ismét egy recept, amely elkészítése közben büntetlenül leguríthatunk egy pohár italt.
Hozzávalók négy fő részére
• 4 szivárványos pisztrángfilé
• 3 evőkanál finom panírmorzsa
• ½ teáskanál édesköménymag, durvára törve
• ½ teáskanál finomra reszelt narancshéj
• olívaolaj
• 4 teáskanál dijoni mustár
• 2 teáskanál jó minőségű (pl.: The Famous Grouse) whisky
• só és frissen őrölt feketebors
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütőben 7-es fokozat). Amíg melegszik, készíts fűszerkeveréket a panírmorzsából, az édesköménymagokból, a narancshéjból, ¼ teáskanál sóból és ¼ teáskanál borsból. Egy kis edényben keverd össze a mustárt a whiskyvel és egy teáskanál olajjal. Kend be a pisztrángfiléket ezzel a keverékkel egyenletesen, majd szórd meg mindkét oldalát a fűszerkeverékeddel. Olívaolajjal vékonyan kenj ki egy lapos tepsit, majd helyezd rá a pisztrángfiléket bőrös oldallal lefelé Tedd be a pisztrángot a sütőbe, és süsd 8-10 percig így, majd fordíts rajta egyet, hogy a bőre is piruljon pár percig.
Tálald mandulás párolt brokkolival és párolt újburgonyával. Öntetnek a crème fraîche-t ajánljuk, de ha nem kapsz ilyen, legalább 35 % zsírtartalmú krémet, helyettesítheted tejföl és tejszín egyenlő mértékű arányban történő elkeverésével.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez