Antioxidánsok a táplálkozásban
Az antioxidánsok szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Bár némi antioxidánst a szervezetünk is előállít, a legnagyobb részét táplálkozással tudjuk a szervezetünkbe juttatni. A legújabb kutatások szerint a rák elleni harcban is segítséget nyújtanak.
Az antioxidánsokra az öregedésgátló hatás eléréséhez igen nagy mennyiségben van szüksége a szervezetnek. Az étkezéssel bevitt antioxidáns tartalom hátránya, hogy sajnos nagyon hamar kiürül a szervezetből, így ennek a sejtvédő anyagnak nincs lehetősége a sejtek szintjére beépülni. A komolyabb hatás érdekében ezért van szükség bizonyos táplálékkiegészítőkre. Az Imedeen Time Perfection tabletta egy olyan továbbfejlesztett, antioxidánsokkal dúsított bőröregedésgátló készítmény, amely lehetővé teszi az antioxidáns sejtekbe való beépülését.
Mi az az antioxidáns?
Az antioxidánsok az anyagcsere, illetve a baktériumok elleni védekezés során keletkezõ szabad gyököktõl védik a szervezetet. A szabad gyökök általában a sejtek membránjának (sejthártya) tönkretételén 'munkálkodnak' ezáltal idézhetik elõ a sejt öregedését, kontrollálhatatlan mûködését. Bizonyos körülmények között, például tartós légszennyezettség, ultraibolya-sugárzás, betegségek, cigarettafüst hatására a szabad gyökök termelõdése fokozódhat.
Ha nem teszünk semmit ellenük, ezek az instabil vegyületek megteremthetik a szívbetegség és a rák kialakulásának elõfeltételeit.
A felszaporodott szabad gyökök semlegesítéséhez a szervezetnek több antioxidánsra van szüksége, mint amennyit maga termel. A szervezet védelmérõl gondoskodó antioxidánsok szerencsére sokféle élelmiszerben megtalálhatók.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez