Lehetetlen gasztronómia: Hogy nem haltak éhen a németek?
A történelem számos rejtéllyel rendelkezik. Ezek közé tartozik, hogy a finnek hogy bírják a globális felmelegedést, az angolok hogyan szaporodtak el, és a németek miért nem haltak éhen. A német gasztronómiáról szóló könyv bizony igen rövid lehetne, de azért megpróbáljuk a lehetetlent, s összegyűjtjük a legígéretesebb ínyencségeket Nektek.
Természetesen az eddigi állítások nem állják meg teljesen a helyüket. A németek is rendelkeznek kiváló kajákkal, de hasonlóan a francia sörhöz, vagy az angol borhoz, nem sikerült túl nagy karriert befutni velük. Maradtak volna inkább a hátultöltős puskáknál és a Cobra 11-nél .
A német gasztronómiára nagyon sok környékbeli konyha hatással volt (szerencsére). A nyugati határszélen francia, a déli, délkeletin országrészeken latin, a keletin szláv hatások érték.
A németek is emberek, ők is szeretik a húst. Ezzel azonban véget ért a hasonlóság a Föld többi részével, hiszen amely hús nincs kolbászformába nyomkodva, azt egy echte német már fanyalgással fogadja. Pláne ha nincs mellette sör és mustár. Kolbászból viszont nagyhatalom - ha már másban nem sikerült - így a legkülönfélébb ízesítésű, csomagolású és természetesen alapanyagú kolbászok léteznek. A nem túl jó marketing külsővel rendelkező (úgy néz ki mint egy vízbefúlt többnapos hulla) bajor fehérkolbászt, a Weisswurstot borjúból készítik, általában tojással, tejszínnel, petrezselyemmel ízesítik. Ha a külseje alapján ennénk az ételeket, akkor ez az étel ma már gasztrotörténelem lenne.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez