Tönkölybúza, a forrás
A tönkölybúza manapság a világ egyik legnépszerűbb táplálék-kiegészítője, jótékony hatásairól használói ódákat zengenek. Azt is gondolhatnánk, hogy a tönkölybúza
A búzafűlé jelenleg a világ egyik legnépszerűbb egészséges táplálkozás-kiegészítője, azonban nem újdonság ennek a fiatal búzából préselt édeskés, zöld lének az alkalmazása az egészség védelmére, hiszen ismert volt Sumerben, és az egyiptomi kultúrában is. A búzafű nem gyógyszer, semmilyen egészségre káros mellékhatása nincs, mindenkire egy kicsit másképp hat. Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja, a szervezetben felhalmozott káros anyagokat lebontja.
A búzafű frissítőként és fiatalítóként egyaránt használható, mivel nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket. Szervezetünk könnyen fel tudja dolgozni, mert emésztése kevés energiát igényel, így a gyenge emésztésűek is fogyaszthatják. A búzafű magas klorofil tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van. A búzafű egyszerre méregtelenít és – a táplálkozási hiányosságok pótlásával – növeli energiaszintünket.
Csaknem annyi vitamin van benne, mint a citrusfélékben, ha nem több. A búzafűlé az egyik leggazdagabb A és C vitamin forrás, egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban, jelentős a B17 (laetrile) tartalma. Tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket.
Erőteljesen lúgosító hatású. A búzafűlé tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Kimagasló a kalcium-, a magnézium-, és a káliumtartalma. Tökéletes fehérjeforrás, mivel az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. Tizenhétféle aminosav található meg benne, ebből nyolc olyan, amelyet a szervezet nem képes önmaga előállítani. Az aminosavak külső bevitele azért fontos, mert hiányuk esetén allergiás reakciók jelentkezhetnek, romlik az emésztés, gyengülhet az immunrendszer, idő előtti öregedés következhet be. A búzafű segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer érdekében. Enzimtartalma szinte egyedülálló ezért erősen tisztító hatású, elfogyasztása után azonnal reakcióba lép a szervezetünkben lévő mérgekkel. Rendkívül sok benne a zsírbontó, keményítőemésztést segítő, a szívizomszöveteket karbantartó, valamint a sejtek öregedését lassító és szervezetünket a sugárzástól védő, gyulladáscsökkentő alkotóelem.
A tudomány állítása szerint is minél öregebb genetikai kódolású egy növény, annál hatékonyabb egészségtámogató hatással rendelkezik. Ajó öreg, magyar tönkölygabonának kiváló adottságai vannak.
nepgyogyaszat.hu
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez