Ekler Viktor a magyar privátséf olyan nagy neveknek készített már ételeket - számos hazai ismert emberen túl - mint Jason Momoa, Keira Knightley. Ennek ellenére mégsem tartja magát séfcelebnek. Számára az élmény sokkal többet jelent.Az Éclair's Fine Bistro társtulajdonosa 8 gyors kérdésünkre adott 8 gyors választ stílusról, szakmáról, motivációról és az élet fontos dolgairól.
Ha néhány szóban be kéne magam mutatni egy ismeretlennek:
Chef, apa, jó főnök - remélem - és elég jó lovas. Mind a munkában mind a magánéletben a lendület és a kreativitás a legmeghatározóbbak.
A stílus nekem:
Egyéniség. Aki képes a saját stílusát kialakítani, annak van egyénisége, egyedisége.
A legfontosabb (stílus) tanács, amit valaha kaptam:
A minőségben nincs kompromisszum. Kortalan, időtálló és soha nem lesz unalmas.
A napi rutin, ami soha nem maradhat el:
A nyugodt reggeli, amely során át tudom gondolni az előttem álló napot.
A legnagyobb motiváció az életemben:
Az alkotás, a kreativitás öröme, amit a hivatásomban élek meg.
Első találkozásom a Canissivel:
Közös ismerősön keresztül történt az első találkozás. Az Éclair's Fine Bistro megnyitójára is a Canissit választottam.
Valami, ami legutóbb boldoggá tett:
A havonta megrendezésre kerülő gyerek workshop, melynek keretében a húsvéti időszak klasszikusát, a fonott kalácsot készítettük el a "mini séfekkel". Hihetetlenül feltölt, ahogy látom a kíváncsiságot és az alkotás örömét a szemükben.
Ha választanom kell angol vagy olasz stílus:
Egyértelműen az angol! Számomra a stabilitást, a megbízhatóságot és a kortalan eleganciát képviseli.
A dolog, amire sajnálom az időt:
A felesleges találkozókra. De azokra nagyon.
A dolog, amit legutóbb legelőször csináltam:
Tonhal-horgászat a tengeren. Fantasztikus élmény volt hajnalban kihajózni és átélni a tenger nyugalmát -olykor viharát.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez