A klasszikusan elegáns Hubay Rendezvényterem adott otthont november 9-én az első tematikus Pezsgő Világ Estnek, mely ezúttal a rosék és a gasztronómia témakörét járta körül.
Rózsaszín pillanatok
Lezajlott az első tematikus Pezsgő Világ Est ezúttal a roséké volt a főszerep |
|
A klasszikusan elegáns Hubay Rendezvényterem adott otthont november 9-én az első tematikus Pezsgő Világ Estnek, mely ezúttal a rosék és a gasztronómia témakörét járta körül. Tíz különleges rosé pezsgő került bemutatásra, egy Colesel prosseco, két Codorniu cava, egy Antech crémant, hazai pincészetektől a Francois President 2007-es évjárata, valamint a J&J Methode Traditionell, illetve négy champagne; a 2006-os Louis Roederer, a Moët &Chandon, a Taittinger és a Bourdaire-Gallois. A különleges gasztronómiai élményről Csizmazia László, a Café57 séfje gondoskodott, aki ezúttal a Pezsgő Világ színeiben álmodott meg ételpárosításokat az egyes tételekhez. Talán a rózsaszín borjúsült málnával, rózsa lekvárral és creme fraiche-el volt a legnépszerűbb, de az angolos hátszín is nagy sikert aratott ropogós vajas pálcikán málnás majonézzel és pattogatott kukoricával. |
A visszatérő Pezsgő Világ látogatók már tudják, hogy ezek az események leginkább azt a célt szolgálják, hogy a vendégek minél több pezsgőről kaphassanak benyomást, megízlelhessék azt az életérzést, melyet ezek az italok képviselnek. A szervezők célja, hogy a pezsgőzés itthon is a mindennapok részévé váljon az igényes borfogyasztáshoz hasonlóan. Ezért is tartják fontosnak, hogy ezeken az eseményeken szakmai támogatás mellett lehet kóstolni, minden kiállító felkészült, szakavatott kollégával képviselteti magát a rendezvényen. Ezúttal például a Francois pezsgő képviseletében Romsics László nemzetközi borakadémikus, a Törley és a György Villa borok főborásza, az Institute of Masters of Wine iskola hallgatója volt jelen. A szervezők azt ígérik, hogy 2012-ben is több alkalommal rendeznek majd ilyen pezsgő hangulatú estet, ezért érdemes a facebook.com/pezsgovilag vagy a pezsgovilag.hu oldalon követni a bejegyzéseiket. |
Szakmai résztvevők |
|
Csizmazia László, séf
Tanuló éveit a volt Vörös Csillag szállodában töltötte 1983-1989 között
Filozófiája: |
|
Romsics László
Czipó Balázs
Marczingós Zoltán A Taittinger Champagne, Crémant Antech Limoux és a Bourdaire - Gallois Champagne márkák képviseletében vett részt a rendezvényen 15 éve bor és pezsgő kereskedéssel foglalkozik, szenvedélye Champagne 2007 - Bor és Más Kft. kis és nagykereskedő cég egyik alapítója és tulajdonosa A hazai pezsgőkultúra építéséért végzett munkája elismeréséért 2010-ben Törley lovaggá avatták A Pezsgő Világ rendezvénysorozat egyik kezdeményezője, szervezője |
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez