Kulcsszó keresés /


Friss ízek, egészség és szabadság: Hogyan segített a PetChef kutyaeledel allergiás kutyusunknak?

  • 2023. december 26.

Az ember legjobb barátjának, a kutyáknak a megfelelő táplálás elengedhetetlen az egészségük és boldogságuk érdekében. Amikor allergiás reakciók vagy ételintoleranciák merülnek fel, a gazdiknak még nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a táplálásra. A PetChef egy olyan cég, amelynek kutyaeledelei frissek, minőségi alapanyagokból készülnek és kifejezetten a kutyák egészségére és ételérzékenységeire fókuszálnak.

olvass tovább

2050-re a világ népességének fele allergiától szenvedhet

  • 2023. május 15.

Az allergiaszezon évről évre egyre korábban köszönt be és egyre tovább tart, így az év nagy részében megkeseríti a tünetektől szenvedők napjait. A szezonális szénanátha során a legjellemzőbb panaszok közé tartozik a tüsszögés, a köhögés, az orrfolyás, az orrdugulás, a könnyezés, emellett súlyos esetekben légzési nehézség is előfordulhat. Az életminőség javítása érdekében mi magunk is tehetünk, aminek fontos része a megfelelő klímakészülékek kiválasztása annak érdekében, hogy a zárt terekben is javuljon a levegő minősége.

olvass tovább

A klímaberendezések segíthetnek az allergiás panaszok enyhítésében

  • 2022. augusztus 29.

Az EAACI (Európai Allergia és Klinikai Immunológia Akadémia) adatai szerint Európában több mint 150 millió főre becsülhető azok száma, akik érintettek légúti allergiás megbetegedésekben, melyből hazánkban ez a szám több mint 2 millió főt jelent. Az allergiától szenvedők számára nagyon kellemetlen élményeket tud okozni a parlagfű szezon, illetve a levegőben nagy koncentrációban keringő pollen. A megfelelő klímakészülékek kiválasztásával lehetséges zárt térben a levegőminőség, és ezzel együtt az életminőség javítása.

olvass tovább

Hazánkban már több mint 2 millió embert érint az allergiaszezon

  • 2021. május 19.

Bár a tavasz a többség számára egyet jelent a természet ébredésével, a virágokkal és a zöldbe boruló fákkal, az allergiások számára ez az év legkellemetlenebb időszaka. Hazánkban már több mint 2 millió embert érint légúti allergiás megbetegedés, míg az EAACI (Európai Allergia és Klinikai Immunológia Akadémia) adatai szerint ez a szám Európában több mint 150 millió főre becsülhető és évről évre emelkedik. Mivel az allergiaszezon a globális felmelegedés következtében egyre inkább kiterjed, ezért a szabadban egyre nehezebb az allergiás reakciót kiváltó hatások és a kellemetlen tünetek ellen tenni, azonban a beltéri levegő minőségét és ezzel együtt az életminőséget is javítani lehet.

olvass tovább

Könnyű, gluténmentes menü a kánikulai hétvégére

  • 2015. augusztus 08.

Az újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt – túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.

olvass tovább

12 tipp az allergénmentes otthonért

  • 2015. július 15.

Az allergia kialakulásának sokféle oka lehet, sajnos nem csak a mezőket járva kell megküzdenünk a virágpollenek irritáló hatásával. Akik városközpontokban, forgalmas utak mentén vagy légszennyezett környéken élnek, ugyanúgy ki vannak téve a veszélynek. Szerencsére létezik jó néhány trükk, melyek segítségével otthonunkban is felvehetjük a harcot az allergén anyagok ellen!

olvass tovább

qudo, a színtiszta harmónia

  • 2015. június 25.

Időtlen elegancia, letisztult dizájn, harmonizáló színek – a nappabőrből, allergiamentes acélból, 925 sterling ezüstből, rózsaaranyból, Swarovski kristályok és ásványok felhasználásával készült karkötőket, gyűrűket, fülbevalókat, nyakláncokat és medálokat gyártó német qudo collection márka kézzel készített, prémium minőségű ékszerei a Colors Jewelry Concept forgalmazásában már Magyarországon is elérhetők.

olvass tovább

Új útmutató ételallergiásoknak – a Mentes és Finom védjegy

  • 2015. április 03.

A közeljövőben egy új jelölés segít eligazodni az ételallergiásoknak az allergénmentes élelmiszerek útvesztőjében. A Mentes és Finom emblémát éttermek, cukrászdák, pékségek, kávézók vagy pizzériák ajtóin is láthatjuk majd. A védjegy garanciát ad arra, hogy a betérő vendég biztosan allergénmentes ételekből választhat. A védjegy kiötlőjével, dr. Babai Lászlóval beszélgettünk.

olvass tovább

Küzdd le az allergiát vitaminok segítségével

  • 2014. szeptember 16.

Orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés, tompult agy és fáradékonyság? Az allergiaszezon az idén korán kezdődött, az enyhe télnek köszönhetően a fák és virágok sokkal hamarabb kezdték meg a pollentermelést a megszokottnál, így az allergiások számára még tovább tart ez a nehéz időszak, mint a korábbi években.

olvass tovább