Kulcsszó keresés /


8 ok, amiért szeretjük a fahéjat

  • 2024. november 12.

A fahéj igen népszerű fűszer, legtöbben az almás pite, a kávé vagy forró csoki ízesítéséhez használják, pedig ennél sokoldalúbb fűszer, és az egészségre gyakorolt hatása miatt különösen ajánlott a rendszeresen fogyasztása. Persze nem kell minden étkezésünkbe beleerőltetni, és erőszakosan rászórni a tojásrántottára is, de érdemes szemmagasságban tartani a polcon.

olvass tovább

színes karácsonyi kekszek tonkababbal

Menthetetlenül utolért a karácsonyi hangulat. Az első adventi gyertya meggyújtása pedig végképp ünnepi légkört teremtett itthon. Kaptam ajándékba múlthéten egy gyönyörű, mintás nyújtófát. Rögtön ki kellett próbálnom. A klasszikus vajas kekszeket egy kis tonkababbal dobtam fel, de legyetek bátrak, mézeskalács fűszerkeverék, fahéj, ánizs, bármit bele tehettek amit szerettek. A színeket mindig természetes ételfestékekkel varázsolom bele. Itt céklapor volt a segítésemre.

olvass tovább

Egészséges és egyszerű házi cini minis recept

Amikor valaki diétára, vagy egyszerűen csak egészségesebb életmódra adja a fejét, akkor nagy valószínűséggel fog jó pár dolgot hiányolni a korábbi étrendjéből. Különösen nehéz lehet elszakadni a bevált reggelizési szokásainktól, és amennyiben tudatosabban szeretnénk táplálkozni, sajnos mindenképpen búcsút kell mondanunk a cukorral teli gabonapelyheknek. Azonban erre is van megoldás, könnyedén készíthetünk pár hozzávalóból tápláló és egészséges fahéjas zabmüzlit.

olvass tovább

Melengető ételek hűvős napokra

  • 2016. december 07.

Táplálkozásunknak alkalmazkodnia kell az évszakokhoz. A nyáron nagyobb mennyiségben fogyasztott nyers ételek, a saláták, gyümölcsök hűtő hatásúak, a gabonák, levesek, főtt ételek melegítő hatású ételek. Azonban a hideg idő beköszöntével igyekeznünk kell váltani, ezzel támogatva szervezetünket.

olvass tovább

Fahéjas almaecet ital

  • 2016. október 30.

Az almaecetnek rendkívül sok pozitív hatása van, erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterint, zsírt éget és antibakteriális hatása is van. Éppen ezért jó, ha az almaecetet beiktatjuk a diétánkba.

olvass tovább

Wonut, az új gasztro trend

  • 2015. április 30.

A wonut a gofri és a fánk házasításával létrejött újhullámos édesség. A gofri tésztáját gofrisütőben készítjük el, majd olajban sütjük ropogósra és aranybarnára, ezután pedig cukormázba mártjuk. Az elkészült finomságot apróra vágott almával és fahéjjal ízesíthetjük, a gyümölcsöt azonban akár a tésztába is bele süthetjük.

olvass tovább