Kulcsszó keresés /


Nagyot változtak a borfogyasztási szokások: ma már a könnyedebb, gyümölcsös vörösborokat vásároljuk szívesen

  • 2024. december 17.

A Veszprémi Érseki Pincészet főborásza arra számít, a felmelegedés miatt a Balatonnál is nagyobb teret nyer majd a kékszőlő Az ünnepi asztalról nem hiányozhat egy palack kiváló vörösbor, amely jól passzol többféle karácsonyi ételhez. A vásárlók ízlése azonban nagyot változott az elmúlt években, a testes, nehéz vörösborok helyett ma már a gyümölcsös, könnyedebb tételeket keresik – mondja Benesch Antal, a Veszprémi Érseki Pincészet főborásza.

olvass tovább

Ismét Magyar Bor Napja - KOCCINTÁS 2024 a Vajdahunyadvárban!

  • 2024. augusztus 22.

A Magyar Bor Napja - Koccintás 2024 rendezvénysorozat központi eseménye szeptember első hétvégéjén kezdődik. A Vajdahunyadvárban, a jól ismert történelmi környezetben várják a szervezők a látogatókat szeptember 7-én, szombaton 18 órától. A román épületrész kerengője és az előtte lévő Hunyadi udvar ad helyt ezúttal is az eseménynek.

olvass tovább

Főszerepben a magyar bor

  • 2013. január 23.

A rendezvényen kiemelt szerepet szánnak a magyar termékeknek: a gálavacsora alapanyagai, a borok, majd a vacsorát követő kóstoló termékei mind magyar termelőktől származnak.

olvass tovább

72 magyar bor kapott érmet Londonban

  • 2011. május 23.

Hetvenkét magyar bor nyert érmet a londoni Decanter World Wine Awards idei kiírásán, amelyen 44 országból 12 252 tétel versenyzett. Aranyérmet idén a Béres Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2007, a Heumann és Heimann U és I (évjárat nélkül), valamint a Sauska Villányi Cuvée 11 2007 hozott el.

olvass tovább

Egri borok sikerei

  • 2011. április 19.

A bordeaux-i Challenge International du Vin versenyt a borok olimpiájának is nevezik. Évente 30 ország több mint 5 ezer borral képviselteti magát. A tavalyi szép sikerek után az idén is kiemelkedően szerepeltek a magyar borászok, különösen az egriek.

olvass tovább

Magyar borok a világ elit éttermeiben

  • 2011. április 06.

Kevesen tudják, hogy a világ legjobb éttermeinek kínálatában magyar borok is szerepelnek. Az elit-választék kizárólag tokajiakból áll: furmintok, hárslevelűk, szamorodnik és aszúk várják a csúcséttermek közönségét. A Pénzcentrum.hu összeállítása.

olvass tovább

Kiáltvány a magyar borért

  • 2010. május 17.

Demeter Zoltán, tokaji borosgazda 2010-ben közzétett 12 pontjából egy sok sebből vérző ágazat képe rajzolódik ki. Kívülről pedig úgy tűnt, fényesen ragyog a magyar borászat csillaga.

olvass tovább