Kulcsszó keresés /


Kreol konyha - Jambalaya

  • 2014. március 03.

A jambalaya olyan amerikai-spanyol-francia étel, mely félig rizottó, félig paella. A spanyol bevándorlók készítették először, de mivel csak drága volt a sáfrány, így azt paradicsommal helyettesítették. New Orleansban lett aztán ebből a jambalaya, ahol francia és karibi befolyásra kerültek bele kreol fűszerek, a cayenne bors, koriander, oregano, fokhagyma, chili, stb. Hasonlóan a paellához ez sem kötött recept, hozzáadni halat, rákot, bármilyen zöldséget. Ami fontos, az a fűszerezés, illetve, a füstölt kolbász! Fűszeres, kicsit csípős és nagyon finom. Íme a recept:

olvass tovább

Kertieszemiszom Open

  • 2011. március 24.

Benedek a blogját ma alaposan felfűszerezte, hiszen egy igen kívánatos ételt: a füstölt tarjás-csirkés paella elkészítésének történetét (és egy receptjét) járta körbe, szerencsére ismét tekintélyes vizualizációs segédanyaggal párosítva. E téma pedig a kerti eszem-iszom...

olvass tovább