Kulcsszó keresés /


Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel

Pár hete a kezembe akadt egy híres francia cukrász szakácskönyve. Abban találtam ezt a receptet. Nem voltam elsőre biztos benne, hogy a grapefruit és a körte párosítás nyerő lesz, de ahogy meséltem erről a pitéről a barátaimnak mindenki azonnal meg akarta kóstolni. Igy győzött az édességimádók tömege. Megsütöttem! És nagyon jó döntés volt!

olvass tovább

Ez a tökéletes házi hamburger titka

  • 2023. április 20.

A hamburger évek óta az egyik legnépszerűbb étel a világon, az Egyesült Államokban egy főre vetítve átlagosan heti 2,5 darab fogy, ami évente csaknem 50 milliárd darabot jelent. Állandó vita tárgya mind a profi séfek, mind a laikus hobbiszakácsok körében, hogy milyen is a nagybetűs hamburger. A legtöbben a jó minőségű marhahúst és a házi készítést tartják a felejthetetlen ízélmény kulcsának, de ne feledkezzünk meg a zsemléről és a további hozzávalókról sem. A Gorenje összegyűjtötte, miben rejlik a tökéletes házi hamburger titka, hogy felejthetetlenné tegyük a nyári grillezéseket!

olvass tovább

Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

  • 2023. március 17.

Magyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.

olvass tovább

Az utolsó szamuráj - Honda HR-V 1.5 Turbo Sport CVT

Mélységesen tisztelem a japánokat. Ennek oka, hogy folyamatosan, időt nem kímélve törekednek a tökéletesség elérésére. Gondoljunk csak egy sushi szakácsra, aki éveken keresztül csak a rizsfőzés művészetét gyakorolja, vagy a szamurájokra, akik éveken keresztül voltak képesek a kard, hüvelyből való kivételét ismételni, hogy az tökéletes legyen. Mit jelent számunkra ez a tradíció? A fantasztikus autókat.

olvass tovább

Lengyel-Magyar gasztro reflexió a Gellértben, avagy ki hogy főz a másik nyelvén

  • 2016. szeptember 12.

Egy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. S hogy mi sül ki belőle, megtudjuk szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért nemrég felújított sörözőjében. Vasárnap pedig a közkedvelt Sunday Brunch készül autentikus lengyel fogásokkal a Gellértben.

olvass tovább

Vadat és halat…

  • 2016. február 20.

Mindenből a legjobbat! – a már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival és izgalmas ízkavalkáddal várja a gasztronómia szerelmeseit az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 12-15 között, a Millenárison. A mesterszakácsok ezúttal nem egy bizonyos ételt álmodnak újra, hanem két alapanyagra, a vadra és a halra koncentrálnak majd a saját specialitásaikon túl.

olvass tovább

Mi is a meditáció valójában?

  • 2015. július 28.

A meditációról olvasni olyan, mintha egy finom ünnepi étel ízéről olvasnánk. Szép és jó, de ha az ízlelőbimbóknak nem jut semmi, akkor nincs személyes tapasztalat sem, akkor hiába jó a szakácskönyv. Ha nincs személyes tapasztalat, nincs meditáció sem, mert akkor csak a kívánság, esetleg a kíváncsiság marad. Az igazi meditációt nem lehet szavakkal leírni. Először is azért, mert az emberi nyelvben nincsenek rá szavak; nem tudjuk leírni a belső csend különböző fajtáit, és az azt kísérő érzéseket. Másodszor pedig azért, mert minden ember másként éli meg azt az állapotot, amelyben a gondolatai mögé próbál visszavonulni. A meditáció nem olyan recept, amely minden esetben, mindenki számára ugyanazt az ízt hozza össze.

olvass tovább

Molnár Gábor Bocuse d’Or döntősön az ország szeme

  • 2014. november 24.

A 2015-ös lyon-i Bocuse d’Or versenyző és csapata hetekkel ezelőtt megkezdte felkészülését a szakácsok világversenyére, a több hónapos tréning egészen január végéig tart. A sikerért most minden hazai drukker tehet; elkezdődött a plakátverseny, amelynek közönségdíját a legtöbb szavazatot gyűjtő ország kapja.

olvass tovább