Kulcsszó keresés /


Így tehetsz a tavaszi fáradtság ellen: minden, amit tudnod kell a D-vitaminról!

  • 2023. április 12.

A D-vitaminnak fontos szerepe van a szervezetünk egészséges működésében, például annak hiánya nagy szerepet játszhat abban, hogy tavasszal folyamatosan fáradtnak érzed magad, még abban az esetben is, ha egyébként ugyanannyit alszol átlagosan, mint máskor. A D-vitamint a természetből a nap sugarai által nyerhetjük, de megtalálhatjuk élelmiszerekben, vagy zsírban oldódó vitaminok segítségével is feltölthetjük vele szervezetünket.

olvass tovább

7 gyors és egészséges házi készítésű szendvicskrém recept

Egy dietetikus segítségével összeállítottunk 7 szendvicskrémet, melyek isteni finomak, tápanyagban gazdagok és pár perc alatt elkészíthetőek. A legjobb eredmény érdekében a vaj/margarin helyett használj kókuszzsírt, hidegen sajtolt olíva- vagy lenmagolajat a krémekhez. Fogyaszd őket sok-sok zöldséggel, teljes kiőrlésű pirítóssal, vagy abonettel!

olvass tovább

5 dolog, ami miatt hasznos az ugrálókötelezés

Tény, hogy ha egy sportág mellett elkötelezzük magunkat, az mindig költségeket is von maga után. Viszont ha van mozgásfajta, amihez csak pár száz forint, egyetlen cipő és némi elszántság szükséges – na, az az ugrálókötelezés. És most azt is elmondjuk Nektek öt pontban, miért kifejezetten jó alakformáló és zsírégető módszer is egyben.

olvass tovább

Napi pár perc a formás karokért

Itt az ideje, hogy a szokásos has-popsi-comb edzésünket kiegészítsük egy párperces karerősítéssel. Mi összegyűjtöttünk egy zsírgyilkos, néhány perces, súlyzómentes edzésprogramot, ami a kitartásoddal kiegészítve szexi, definiált vállakat és karokat eredményez.

olvass tovább

Az olasz gasztronómia

Az olaszok számára az étkezés társasági esemény, a legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel fogyasztják. Az olasz konyha lényegesebben egészségesebb a magyarnál, hiszen több zöldséget használnak, és a nálunk elterjedt sertészsír helyett olivaolajat használnak. Ugyanakkor vonható párhuzam a két ország szokásai között, hiszen tőlük vettük át a vörös-és fokhagymát, valamint a száraztésztát.

olvass tovább

Miért érdemes kókuszzsírral sütni?

  • 2017. október 19.

Görgey Artúr már 1851-ben megírta „A kókuszzsír szilárd és folyékony zsírsavairól” címmel értekezését, de napjainkban sokan mégsem ismerik ezt a sütés közben is szagtalan, és epebetegek diétájában is használható alapanyagot. A kókuszzsír tulajdonságainak részletes megismeréséhez Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusának segítségét kértük.

olvass tovább

Irány a strand!

  • 2017. április 04.

A nyári forma a konyhában készül. Korunk nagy kérdései: az élet értelme, hogy mire gondolhat a nő és az, hogyan lehetne minél kevesebb munkával olyan testet varázsolni a strandra, amit már fejben régen elképzeltünk magunknak, de valahogy sosem sikerült megvalósítanunk.

olvass tovább

5 fogyást segítő turmix

  • 2017. január 04.

Rohanó világunkban sokan kihagyják az ébredés utáni étkezést, vagy éppen teljesen egészségtelen kajával tömik tele magukat. Pedig ha egészséges reggelivel indítod a napod, akkor azzal anyagcseréd megkapja azt a lendületet, amellyel könnyedebben beindulhat a zsírégetés is. A legjobb megoldás, ha nem rohansz bele a napba egy finom turmix nélkül!

olvass tovább