Minden, amit a rumról tudni érdemes
A rum az egyik leginkább alulértékelt szeszes ital. Még mindig a tengerészek italaként aposztrofálják, holott a minőségi rum, igenis finom ital, amely megérdemli, hogy szót ejtsünk róla.
olvass továbbA rum az egyik leginkább alulértékelt szeszes ital. Még mindig a tengerészek italaként aposztrofálják, holott a minőségi rum, igenis finom ital, amely megérdemli, hogy szót ejtsünk róla.
olvass továbbSonka, kalács, torma, tojás – ezek a húsvéti reggeli elmaradhatatlan hozzávalói. Van, ahol a kalácsot Jézus töviskoronájára emlékezve koszorú alakúra fonják, a torma a zsidó hagyományokhoz kapcsolódik, míg a tojás a termékenység és az újjászületés jelképe. Ahogy az ünnepi díszítés elemei, a bárány, a barkaág és a nyúl is fontos szimbólum.
olvass továbbSzeretnél valami szuperkönnyű, olaszos vacsorát – egyenesen Jamie Oliver receptkönyvéből? Akkor a tagliatelle neked való! Íncsiklandó, divatos, és pofonegyszerű, úgyhogy fakanalat elő, és kezdődhet a főzőcske!
olvass továbbVan, amikor egy pillantás, egy halk dorombolás vagy egy csóváló farok többet mond bármilyen szónál. Kisállataink – legyenek kutyák, macskák vagy más kedvencek – nem kérnek semmit, mégis rengeteget adnak. De vajon miért van ilyen mély hatással ránk a jelenlétük?
olvass továbbNos, ez a hét fogja hozni április sava-borsát, ugyanis ezen a héten aktiválódik majdnem az összes említésre méltó, jelentőségteljes hatás a hónap során.
olvass továbbBevallom, amikor először hallottam a „mentális nagytakarítás” kifejezést, kicsit megmosolyogtam. Aztán belegondoltam… és rájöttem: tényleg van benne valami. Tavasz van. Végre kisüt a nap, ledobhatjuk a vastag kabátokat – és valahogy a lelkünk is fellélegezne, ha hagynánk neki.
olvass továbbHa egy rövid tavaszi kiruccanást tervezel Húsvétra, Horvátország tökéletes úti cél lehet. Az ország ilyenkor virágba borul, az időjárás kellemes, és számos érdekes látnivaló vár felfedezésre. Íme négy kiváló úti cél egy négynapos húsvéti utazáshoz!
olvass továbbAusztrália ikonikus kézműves ginje, a Four Pillars, idén végre Magyarországon is bemutatkozott a Fine Brands Company forgalmazásában. A 2013-ban alapított márka nem csupán hazájában aratott sikert: három alkalommal is elnyerte a londoni IWSC (International Wine & Spirit Competition) „Nemzetközi Ginkészítő” díját, így mára a világ egyik legelismertebb ginmárkájává vált.
olvass továbbEgy új, figyelemre méltó szereplő tűnt fel a prémium ginvilág színpadán: a Renais Gin, amely egyszerre ötvözi a francia borászat kifinomultságát és a brit ginkészítés hagyományait. A Watson család, élén a világhírű színésznővel, Emma Watsonnal és testvérével, Alex Watsonnal, egy olyan italt alkotott meg, amely nem csupán különleges ízvilágával, hanem eredettörténetével és fenntartható szemléletével is kitűnik a tömegből.
olvass továbbAhogy a hónapról szóló videóban is említettem, április nem bővelkedik fényszögkapcsolatokban… az a kevés viszont segít, hogy azt a pár utolsó, régi, idejétmúlt működést elhagyhassuk végre és elkezdhessen kirajzolódni az új. A héten az ÚJ-hoz való viszonyunk, az azt építő folyamatok aktívabb fokozatba kapcsolnak, cserébe bekapcsolhat bennünk egy adag bizonytalanság is.
olvass továbbA ma a Nap a lendületes Kos jegyében jár, erőt és tettrekészséget hozva mindenki életébe. A Hold a Nyilas jegyében jár, amely pozitív energiákat és optimista hangulatot áraszt, támogatva a kalandvágyat és a spontaneitást. Merkúr jelenlegi helyzete segíti a tiszta kommunikációt és az új ötletek megszületését, míg a Vénusz harmonikus aspektusa kedvez a kapcsolatoknak, a romantikának és a kiegyensúlyozottságnak.
olvass továbbTe is azon kapod magad, hogy görgetsz, de nem is tudod, mit keresel? Hogy lefekvés előtt még „csak egy videót” nézel meg, aztán hajnali egy van? Nem vagy egyedül. A digitális kiégés valódi jelenség és ideje tenni ellene.
olvass továbbA hét asztrológiai szempontból erősen indít és csendesebbnek tűnik, mint az eddigiek. De mint megszokhattuk, ez sokszor nem azt jelenti, hogy a 3D-ben nem pörögnek a dolgok…
olvass továbbValahol egy kávézó sarkában egy nő kortyolja a kávéját, közben a gondolataiba merül. Egy férfi a kanapén ül, és már órák óta görgeti a telefonját, mintha ott keresné a választ valamire. Egy másik ember az ablakon kibámulva próbálja megérteni, mikor lett ennyire nehéz igazán kapcsolódni másokhoz. Az életünk tele van emberekkel, mégis egyre többen érzik magukat végtelenül magányosnak.
olvass továbbVan az a kapcsolat, ami úgy indul, mint egy álom. A figyelem szinte árad, a pillantások mélyek, és valahol legbelül azt érzed: végre valaki tényleg lát. Úgy, ahogy eddig talán senki. Aztán lassan, észrevétlenül valami megváltozik. A ragyogás megmarad, de már nem neked szól – hanem róla. Mert amit először szeretetnek hittél, az csak egy tükör volt, amiben ő csodálhatta önmagát.
olvass továbbBudapest szívében, a Budai Várnegyed közvetlen közelében található a Riso Ristorante & Terrace, ahol az olasz gasztronómia hagyományai egyedi, modern csavarral kelnek életre. Az étterem könnyed eleganciájával, harmonikus ízvilágával és friss, autentikus alapanyagaival gyorsan kedvencévé vált az igényes gasztrokalandoroknak.
olvass továbbAmikor belépünk a Kos időszakába (március 21-től április 20-ig), a természet új lendületet kap, és ez bizony a Kos személyiségek életében is tükröződik. Tüzes, energikus és tele van lendülettel – ez a Kos jegy, amely az állatöv első jegyeként mindig készen áll új kalandokba kezdeni.
olvass továbbMinden évben március 22-én világszerte megünnepeljük a Víz Világnapját, rávilágítva arra, milyen alapvető szerepet tölt be a tiszta ivóvíz az életünkben. A fenntarthatósági üzenet mellett azonban érdemes a vizet egy másik, lifestyle szempontból is újragondolni: mint a modern wellness és tudatos élet egyik alappillérét.
olvass továbbAz egyszerűség nem hiányt, hanem szabadságot jelent. A minimalizmus ma már jóval több, mint trend – egy tudatos döntés arra, hogy letisztultabban, könnyedebben, boldogabban éljünk. Kevesebb tárgy, kevesebb zaj, kevesebb elvárás – és cserébe több tér, több nyugalom, több valódi öröm. Miért okoz valódi örömöt az egyszerűbb élet?
olvass továbbA budai Pasaréti út egyik ékköve az Alessio Kávézó és Étterem, amely immár több mint 15 éve várja az olasz konyha szerelmeseit. Az étterem célja egy otthonos, családias légkör megteremtése volt, ahol a vendégek nemcsak ünnepelni, hanem egy kiadós reggelire is betérhetnek.
olvass tovább