Horvátország Gasztronómiai Csúcsa: Friss MICHELIN-csillagok
A rovinji Agli Amici az első két MICHELIN-csillaggal rendelkező étterem Horvátországban
olvass továbbA rovinji Agli Amici az első két MICHELIN-csillaggal rendelkező étterem Horvátországban
olvass továbbTöbb mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig – ezt kínálja a legjelentősebb hazai gasztroesemény, a Gourmet Fesztivál. Június 2-4. között ismét a Millenáris ad helyet a rendezvénynek, amelynek idei témája az „Új generáció”.
olvass továbbEgy jó kapcsolat olyan, mint a tánc. Ha nem kapaszkodunk össze, ha nem préselődünk össze túlságosan, akkor elegendő terünk, és levegőnk marad, akkor tudunk igazán felszabadultan együtt mozogni. Ha túl erősen szorítasz, akkor az életterembe hatolsz, a privát zónámba csörtetsz, akkor felszabadult, örömteli lépéseimben akadályozol, egymás lábára taposunk majd, és suta, erőltetett, görcsös megfelelésbe csap át az egykori gyönyörű, egymást szabadon engedő, mégis egy ütemre mozduló, gyönyörű táncunk.
olvass továbbSzeretem, ha egy férfi bókol, ha tud is bókolni. Tudja még mi fán terem az udvarlás, és tudja milyen egy ódivatú randevú. Szeretem, ha egy férfi virágot hoz, és előremegy az étteremben. Ha kihúzza nekem a széket, és ő választja ki a bort. Szeretem, hogy tölt a poharamba, hogy minden rezdülésemre figyel, hogy minden mozdulata azt üzeni, fontos vagyok.
olvass továbbTe is azok közé az emberek közé tartozol, aki még egy gyorsétteremben is legalább húsz percet tölt el azzal, hogy a menüt olvasgatja, mielőtt választana? Izzadni kezd a tenyered, amint döntéshelyzetbe kerülsz, és úgy érzed, sose választasz jól? Itt az ideje, hogy felpörögj kicsit! Top vállalkozók gyűjtötték össze az általuk legfontosabbnak tartott lépéseket a siker érdekében, melyek segítségével nem csak gyorsan tudsz majd döntést hozni, de ragaszkodni is fogsz az elhatározásodhoz.
olvass továbbA fizikailag elérhetetlen férfinek nincs különösebb ismertetőjegye. Lehet, hogy álomférfi, lehet, hogy lehozná a csillagokat, lehet, hogy a tenyerén hordozna, lehet, hogy gyertyafényes vacsorára hívna, és lehet, hogy előtted lépne be az étterembe, mert lehet, hogy tudja, ezt így kell. Lehet, lehet… A lehetőség, a tétova remény szavai. A fizikailag elérhetetlen férfi azonban nem hús-vér, nem tapintható, csak egy arc a kijelzőn, egy pixelpasi, akit soha nem érintettél, nem érezted a testének melegét, soha nem láttad, és nem tervezett veled randit.
olvass továbbCsabányi Attila a Türkiz étterem üzletvezetőjeként magasra küzdötte fel önmagát. Ehhez nagyban hozzájárult a munkához való hozzáállása, valamint életszemlélete. Vele beszélgettünk a vendéglátóipar jelenlegi helyzetéről, kitartásról, valamint arról, hogy mi tud motiválni egy embert ennyi eltöltött szakmán belüli év után is.
olvass továbbSokaknak furcsán hangzik, de mint vendég is alázatosnak, előzékenynek, és udvariasnak kell lennünk. Az a játék, amit úgy hívnak, hogy vendéglátás, kétoldalú és mindenképp előzékenységen alapuló közösségi történés.
olvass továbbBevallom férfiasan, hogy soha nem hozott igazán lázba ez nap, pedig volt olyan, hogy nagyon szerelmes voltam egy hölgybe, de számomra ettől még nem lett különleges ez a nap. Aztán ahogy közeledett, mégis mindig lelkesen készültem rá, foglaltam asztalt egy étteremben, vettem kisebb ajándékot, csokit, virágot, de volt olyan is, hogy ezt az étteremre bíztam (ők meg jól átvertek).
olvass továbbKincs a belváros szívében az Urban Betyár Étterem! Finoman vegyített, magyarosan tálalt gasztronómia, modern, urbánus köntösben. Múzeumokat megszégyenítő tárlat, döbbenetesen megálmodott környezet és tematika, mely láttán ámulatba esik bárki.
olvass továbbTörténetének legizgalmasabb nemzetközi séf-felhozatalát ígéri az idei OTP Bank Gourmet fesztivál, ahol egy moszkvai csúcsétterem, egy két Michelin-csillagos bécsi és egy Michelin-csillagos szöuli étterem séfjei adnak exkluzív vacsorát. Részletek a gourmetfesztival.hu-n.
olvass továbbSosem látott modellinvázióba fogott a Toyota 2019-ben: a világ legzöldebb autógyártója egyetlen év alatt 7 vadonatúj modellt mutat be Európában, amelyről a vállalat egy elegáns esemény keretében, a Várkert Bazárban, a Bazaar Eclectica étteremben megrendezésre került bemutatón tájékoztatta a hazai sajtót. Az esemény ugyanakkor kiváló apropóul szolgált ahhoz is, hogy bejelentsék: a márka magyarországi hibrid nagykövete, Király Viktor ezentúl egy vadonatúj Toyota RAV4 hibridet használ majd. Viktor 2,5 évvel ezelőtt, egy Toyota C-HR volánja mögött ismerkedett meg a környezetbarát hibrid elektromos hajtással, azóta pedig a környezettudatos, zöld autózás elkötelezett híve lett.
olvass továbbNagy Alexandra bajnok. Tudja mit jelent a siker. Tudja mit jelent a munka. Tudja mit jelent az alázat. Az Egyetem Étteremben ültünk le beszélgetni.
olvass továbbAz Egyetem Étterem a Válogatott Szurkolóinak szóló akciója után ezúttal a Bajnokokat vette célba! Aki bármilyen aranyéremmel rendelkezik nemtől, kortól, sportágtól függetlenül, kedvezményes, 1690 forintos áron veheti igénybe az ’All You Can Itt” névre hallgató, 5 fogásból álló menüt.
olvass továbbÚjabb két fővárosi étterem került be a Michelin-csillagos magyar éttermek sorába, így már hat hazai étterem büszkélkedhet a rangos elismeréssel. A Stand Restaurant és a Babel Budapest is kiérdemelt egy-egy csillagot.
olvass tovább